Θες να μάθεις πώς σε επηρεάζουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Εάν θες να μάθεις πώς σε επηρεάζουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντονίσου στις 16 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσεις ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς!

Η «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το προσεχές έτος και το όραμά της για το μέλλον. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, διαβιβάζοντας τις ανησυχίες και προσδοκίες των πολιτών για το μέλλον.

Η συζήτηση αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Επιτροπή συγκεκριμένες απαντήσεις, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους. Με αυτόν τον τρόπο, εξασκείται παράλληλα και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των πρωτοβουλιών και των μέτρων που προτίθεται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδίως στο πλαίσιο των εκτελεστικών της αρμοδιοτήτων.

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινωσεις

Σχολιάστε